Zvizdić – Brajović: Više raditi na kreiranju zajedničkih projekata

Tokom sastanka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, koji se nalazi u službenoj posjeti BiH, poručeno je da postoji prostor za još kvalitetniju ekonomsku, privrednu, kulturnu i trgovinsku saradnju između ove dvije zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zvizdić je čestitao građanima Crne Gore članstvo u NATO savezu i istaknuo da je Crna Gora važan faktor u regionu u segmentu stabilnosti, mira i promoviranja dijaloga.

Predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Brajović su se tokom razgovora saglasili da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da odnosi dvije države mogu biti primjer dobre saradnje.

Rekli su i da postoji prostor za još kvalitetniju ekonomsku, privrednu, kulturnu i trgovinsku saradnju, te da je u narednom periodu potrebno raditi na unapređivanju odnosa u tim segmentima. Istaknuli su da zemlje regiona moraju više raditi na kreiranju zajedničkih projekata kako bi ostvarili još snažniji zamah ka Evropskoj uniji.

Razmijenili su mišljenja o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i Crnoj Gori, kao i o ostvarivanju ciljeva na putu ka evropskim integracijama dvije države.

Delegacija Skupštine Crne Gore, koju predvodi predsjednik Ivan Brajović, nalazi se u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

(Izvor: AA)

Pogledajte i...