U Sarajevu otvoren ‘Urban sajam’

Na Trgu Djece Sarajeva ispred BBI centra jučer je u okviru Dana Općine Centar, otvoren sajam domaće radinosti pod nazivom “Urban sajam”. Organizator sajma je Udruženje „Urban Management“ u čije ime je predsjednica Vildana Lončarić kazala da će ovaj prodajni sajam za posjetioce biti otvoren do 9. maja ove godine do kada traje obilježavanje Dana Općine Centar, saopćeno je jučer iz Press službe Općine Centar.

– Prvi put smo u saradnji sa Općinom Centar, a povodom Dana ove Općine, organizovali urbaniju verziju sajma, za što smo odabrali izložbene štandove i prateće sadržaje koji se uklapaju o ovaj ambijent, jer želimo da ovaj grad i plato ispred BBI centra izgleda lijepo. Na sajmu imamo 30 izlagača koji nam, osim iz Sarajeva, dolaze iz ostalih gradova Bosne i Hercegovine, Visokog, Zenice, Gračanice, Mostara, Dubočca, Zavidovića… Svi koji posjete sajam, između ostalog, mogu naći prirodne i ekološki prihvatljive proizvode iz domaće radinosti, od hrane, kozmetike, ljekovitog bilja, nakita…, objasnila je Lončarić.

– Osim otvorenog sajma, Udruženje „Urban Management“ je u saradnji sa Klubom sporta „Fit&Fun“ koji su organizatori Sarajevske rolerijade, također planiralo održavanje prigodnog programa na platou ispred BBI centra, ali je Sarajevska rolerijada zbog lošeg vremena otkazana za naredni vikend – dodaje se u saopćenju.

(Izvor: Inreformator.ba)

Pogledajte i...